Tam ereksiyon hali

Tam ereksiyon hali ?
Tam ereksiyon, cinsel deneyimin başlarında ortaya çıkabilir de çıkmayabilir de. Çoğu genç erkekte, ereksiyon bir anda meydana gelir; penis herhangi bir uyarıyla birlikte hemen sertleşir.
Cinsel deneyimin başlarında tam ereksiyon hali ortaya çıkabilir de çıkmayabilir de. Çoğu genç erkekte, ereksiyon bir anda meydana gelir; penis herhangi bir uyarıyla birlikte hemen sertleşir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte penisin sertleşmesi daha uzun zaman alabilir, bütünüyle sertleşmesi için daha çok doğrudan uyarı yapılması gerekebilir. Ereksiyona uzun ya da kısa süre içinde ulaşılması herhangi bir sorun yaratmaz.
Skrotum kesesi ve erbezleri cinsel deneyim sırasında bazı ilginç değişimler geçirir. Kesenin derisi kalınlaşarak kasılır, bu arada erbezlerinin boyutu, kan dolumu yüzünden büyür. Erbezleri ayrıca, pelvis duvarına dayanıncaya kadar kese içinde yukarı çekilirler. Erbezlerinde ki bu yükselme boşalmanın habercisidir ve boşalmanın meydana gelmesi için gereklidir.
Kas gerilimindeki yükselme vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilir. Örneğin, karın ve bacak kaslarınızı kastığınızı fark edebilirsiniz. Penvisinizde, kaba etlerde ve yüz kaslarınızda da istemsiz kasılmalar ve spazmlar olabilir. Heyecan evresi ilerlediğinde, pelviste atma hareketi başlar ve boşalmaya doğru ilerledikçe istemsiz hale gelir (bununla birlikte bazı erkekler bilinçdışı bir hareketle bu hareketleri gizler).
Vücuttaki diğer değişimler kan basıncı, kalp atışı ve solunum sıklığının artmasıdır. Bazı erkeklerde meme ucu ereksiyonuyla birlikte vücudun üst bölümünde cinsel kızarıklık ve isilik benzeri cilt kızarıklıkları görülebilir.
Vücuttaki tüm değişimlerin geri dönüşü vardır. Bir heyecan doruğu yaşayıp ereksiyona girdikten sonra, ara verdiğiniz, konuşmaya daldığınız, en heyecan verici türdeki uyarıyı almadığınız ya da deneyim uzun süre devam ettiği için ereksiyonunuzun bir bölümünü kaybedebilir ve düşük düzeydeki heyecanı yansıtan diğer değişimleri yaşayabilirsiniz. Kaygılanılacak bir konu değildir bu. Sizi ilk durumunuza sokan koşul ve etkinlikleri yerine getirdiğinizde, olasılıkla daha yüksek bir heyecan düzeyine çıkabilirsiniz.